Mustinkulman Jalokivi

" Jessi"

e. Vihtorilan Unikko i. Mustinkulman Etiäinen

Synt. 17.6.2015

Silmät:Terveet PRA ( A)
Polvet: Terveet
Lonkat C/B

Kyynärät 0/0

Pompen: Terve vanhempien perusteella
DM:N/N
Näyttelyt: 5,5 kk PEK3 KP, ERI SA, VARA-SERT

Harrastukset Toko ALO 1 191.5p KP

Rally-toko RTK1 , AVO 90p 2.sija

Bh- koe suoritettu hyväksytysti

Jessi on meidän G, H -ja I-pentueiden emä


Jessi on luonteeltaan vilkas, iloinen ja omaa paljon hauskoja tapoja. Esim. kantaa suussaan kolmea lelua tms samaan aikaan. On suht helppo koulutettava, vaikka aluksi oli niin kova pomppimaan, että ei tahtonut tulla mistään mitään.Palkkautuu hyvin nameilla koska on todella ahne. pallohullu tai noutaa melkein mitä vaan heitetään. Agilityä on kokeiltu, nuorempana tykkäsi, iän karttuessa ei enää niin paljon innostunut. Tokoakin on jo harrastettu ja tuntuu siinäkin edistyvän hienosti. Rallytokoon hypättiin nopealla aikataululla eikä Jessi paljoa treeniä tarvinnut kun ekoista kokeista tuli heti 2 ykköstulosta. Jälkeäkin kokeiltu, jäljestää tarkasti ja rauhallisesti. Paimennuksssa ( lampailla) käyty ja kyllä Jessi heti tiesi mitä pitää tehdä. Kouluttajan sanoin, paimentaa tasapainoisesti. Eli siis harrastuspotentiaalia löytyy kunhan päästään tositoimiin :) Kotioloissa rauhoittuu ja makoilee jos ei ole mitään tekemistä.

Autoon menee mielellään, eikä ole ikänä voinut pahoin. Helppo reissukaveri.

Karhutestissä ei mennyt karhua pakoon vaan asettui minun ja karhun väliin ja haukkui koko ajan katse karhussa. Väisti kyllä kun karhu tuli kohti, mutta kun karhu pysöhtyi, Jessi asettui taas haukkumaan. Ei siis pelännyt, muttei ollut liian rohkeakaan.

Jessi tulee toimeen melkein kaikkien koirien kanssa, mutta narttuja pyrkii alistamaan ja on aina valmis tutustumaan ihmisiin ja tykkää hellittelyistä ja silittelystä. Kaikki hoitotoimenpiteet ovat aina sujuneet hyvin. On sellainen hellyttävä erilaisilla hauskoilla ilmeillä varustettu pikku vipeltäjä.

Saalisviettiä löytyy joten on aina valmis ryntäämään kaiken liikkuvan perään. Autot, pyörät yms ei kiinnosta, mutta kaikki elävät olennot saisivat kyytiä Vapaana pystyy pitämään, ei yksinään lähde kauaksi ja tottelee hyvin tänne-käskyä.

On ennemminkin kovapäinen, joillekin koirille alistuu ainakin alkuunsa, mutta esim. meillä vanhempaa narttua, Ronjaa kyllä välillä uhmaa.

Pikkulikasta on kehittynyt kaunis, runsasturkkinen ja hyväkroppainen lappalaistyttö. Nuoruuden haihatukset ovat jääneet ja vauhtikin hieman vähentynyt. Rauhoittunut iän myötä ja pentueiden jälkeen tullut jonkinlaista arvokkuutta olemukseen.