Ronja pentuna

Ronja 1v

R.i.P FI MVA Kastanjan Pohjantähti

"Ronja"

Synt. 29.7.2007- 20,8,2020


Silmät: ok (peilattu 5.4.2014) - Prcd-PRA Terve (a)
Lonkat: C/B
Pompen: (N) terve

NLY: 5 x SERT & ROP & 2x VSP, FI MVA
Toko: ALO TK1,
BH-koe: hyväksytty

A-, C- JA E-pentueiden emä

Näyttelyarvostelu 18.5.2013
Musta vaalein ruskein merkein. Hienot mittasuhteet. Keskikokoinen. Oikean muotoinen pää, hieman
kookkaat korvat. Tiivis, vahvuudeltaan sopiva runko. Hieno lantion asento ja oikein kiinnittynyt kaunis häntä. Sopiva raajaluusto, hyvät kulmaukset. Hyvälaatuinen karva. Rodunomainen liike. Rauhallinen esiintyjä.

Emä: Kastanjan Lapinliekki
Isä: Lecibsin Mahti
Kasvattaja:
Kastanjan Kennel

Ronja koiranetissä

Luonteesta: Ronja on ollut pennusta asti rauhallinen ja kiltti, helppo kouluttaa, koska on tosi tottelevainen ja nöyrä. Itsenäisyys ja kovapäisyys antaa pippurisen säväyksen. Ronjan kanssa on helppo liikkua eri paikoissa, koska se ei räyhää eikä hauku koirille eikä ihmisille. Se on sopeutuvainen ja tarvittaessa odottelee rauhallisesti. Ronja rakastaa pallon peluuta. Se innostuu myös kaikenlaisesta touhuilemisesta, ja hiirien metsästämisestä pelloilta ja pientareilta. Vettäkään ei pelkää, vaan noutaa mielellään esim. kepin vedestä. Ja rapsutuksia se rakastaa yli kaiken!

Ronjan kanssa on harrastettu agilityä josta se piti ja oli hyvä siinä. Vauhtia olisi saanut olla enemmän. Tokoiltu on säännöllisesti ja kokeissa käyty tuloksena TK1 suunnitelmissa saada vielä TK2. Flyball olisi laijina kiva, mutta sitä ei pääse harrastamaan. Nyt on otettu ohjelmistoon peltojälki jossa edetään hitaasti mutta varmasti. Pentueet ovat tuoneet taukoja harrastuksiin joten edetty ollaan omaan tahtiin. Paimennustakin on kokeiltu lampailla pariin otteeseen ja Ronjalla on vahva paimennusvietti. Se tajusi heti mitä ollaan tekemässä ja oli innoissaan :) Koiralaumassa Ronja on pomotyyppi, antaa muiden olla rauhassa jos saa itse olla rauhassa ja kulkee omia polkujaan.

Ronja on elellyt täysin terveenä 6 vuotiaaksi, jolloin tiineyden aikana ilmaantuivat iho-oireet. Hot spot hännässä oli ollut muutamaa kk. aikaisemmin ja se parantui antibiootilla. Iho-oireita päästiin kunnolla hoitamaan vasta pentujen luovutuksen jälkeen jolloin iho parani. Ronjalle kasvoi paksu ja hyvä turkki, myös karvattomiin kohtiin. Oireita ei ole ollut sen jälkeen eli tammikuusta 2014 ollut taas täysin terve. Allergiatestit teetetään jos oireita ilmaantuu. (C-pentueessa on todettu 2 allergista ja kaksi oireilevaa yksilöä. Jostain syystä, tietenkin osittain perinnöllistä, tällä pentueella on huono immuunivaste. Allergian puhkeamiseen vaikuttaa myös ruokinta , elinympäristö, stressin määrä, hormonaaliset syyt sekä runsaat madotukset.)

Ronja on siis kaikenkaikkiaan mahtava pakkaus, mukava seuralainen ja hyvä harrastuskaveri.

Valitettavasti Ronja jouduttiin päästämään vihreämmille niityille laukkailemaan . Olin jo hetken seuraillut sen käytöstä ja olotilaa ja todennut, että sillä ei ole kaikki hyvin. Toki isossa laumassa eläminen ja Jessin sekä Kuuran kanssa huonot välit aiheutti myös stressiä. Siinä lopullinen syy, miksi oli parempi päästää Ronja pois. Ikävä on kova, mutta muistot kantaa. Ronjan tuhkat ovat vitriinissä palkintojen kanssa, Minne joskus muutankin , saan sen aina mukaani .