Kuura 2kk

Lappjuscan Gaddja

" Kuura "

s. 24.11.2017

e. Mustinkulman Jalokivi i. FI MVA Lecibsin Uffa


Terveys:

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0

silmät terveet 06/ 2019

Dm: Normaali, pompen : Normaali, prcdPRA: kantaja


Näyttelyt; PPEK ROP BIS3, PEK 3X ROP, 2x VARA SERTI, SERT ja ROP

Lappalaiskoirat Ry:n vuoden 2018 paras pentu jaetulla 3:lla sijalla

Konekarhutestissä käyty 26.7.2020 Pelkäsi karhua todella. Haukkui kauempana ja halusi paeta. Olisi kyllä jättänyt minut neuvottelemaan karhun kanssa,


Harrstukset: Nose Work, virallinen hajutesti suoritettu hyväksytysti. Kahdessa kokeessa käyty

Tokoa treenaillaan tosimielessä ja rally-tokoa aloteltu kotitreenauksella.

J- ja K- pentueen emä

Luonne:

Kuura oli pentuna energinen ja vilkas, tykkäsi askarrella kaikenlaista. Mutta isommilta tuhoilta säästyttiin. Oppi sisäsiistiksi aika nopeasti kun viihtyi pihalla aamusta iltaan. Kuuran mielestä aidan toisella puolella oli kivempaa kun karkaili aidan alta / läpi vähän väliä. Haukkua piti kaikkia ja kaikkea ja vieraat paikat olivat niin jänniä, että piti oikein kiljua paikan päällä.

Murkkuiän mentyä ohitse reilun vuoden vanhana, Kuurasta kehkeytyi ihana, rauhallinen ja tasapainoinen lady .Vieläkin haukutaan pihassa kaikenlaiset eläimet, mutta turha meluaminen on jäänyt pois. Tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja ihmisistä tykkää, kunhan on saanut rauhassa tutustua, lapsia hieman pelkää jostain syystä. Autossa viihtyy eikä ole voinut pahoin. Ruokahalu on ollut aina tosi hyvä ja palkkautuukin hyvin nameilla. Tykkää kyllä myös leikkiä, suosikki on joku vinkulelu. Hoitotoimet ovat aina sujuneet hienosti ja antaa hyvin tutkia ja hoitaa. Terveenä pysynyt eikä isompia haavereitakaan ole vielä sattunut. Alkukankeuden jälkeen alkoi tokoilu ja rally-toko sujua ja treenaa mielellään. Agilitystä tykkäisi eikä ollut mitään pelkoa mihinkään agilityvälineisiin. Harmi vaan kun ei kaikkeen ole aikaa. Nenän käyttö on Kuuralla kuin myös emällään ja sisaruksillaan upeaa ja tykkäävät siitä. Työskentely on rauhallista ja tarkkaa. Ollaankin Kuuran kanssa innostuttu noseworkista ja jälkeäkin tullaan kokeilemaan. Kuura tykkää hellittelyistä ja viihtyykin rapsuteltavana kainalossa. on myös itsenäinen ollut pennusta asti. On esim ulkona vaikka yksikseen koko päivän, ei haittaa pakkanen eikä vesisade.

Näyttelyissä on tullut menestystä pentuaikana ja sen jälkeenkin pärjännyt mukavasti. Kuuralla on erinomainen rakenne, kulmaukset ja liike. Hyvälaatuinen ja sopivan runsas turkki. Hyvä luuston vahvuus.